Flow physics fysiotherapie Groningen fascia behandeling

Dry needling

Dry needling is een fysiotherapeutische techniek die gericht is op het behandelen van myofasciale triggerpoints. Deze triggerpoints zijn verhardingen in de spieren die pijn en beperkte beweging kunnen veroorzaken. Tijdens een dry needling behandeling wordt er een dunne naald in het triggerpoint geplaatst, wat kan leiden tot het vrijkomen van spanning en het herstellen van de spierfunctie.

Wat betreft littekens kan dry needling zeer effectief zijn. Littekens kunnen soms verhardingen en verklevingen in het omliggende weefsel veroorzaken, wat kan leiden tot pijn en bewegingsbeperkingen. Door dry needling toe te passen op het littekenweefsel en de omringende spieren, kunnen deze verhardingen worden losgemaakt, wat kan resulteren in pijnverlichting en het herwinnen van bewegingsvrijheid.

Flow physics fysiotherapie Groningen fascia behandeling
Flow physics fysiotherapie Groningen fascia behandeling

Het fasciale systeem speelt ook een belangrijke rol bij dry needling. Fascia is het bindweefsel dat spieren, botten en organen omhult en verbindt. Het kan strak en gespannen raken, waardoor triggerpoints ontstaan. Door dry needling toe te passen op de fasciale structuren, kunnen we de spanning en blokkades in het fascia verminderen, wat een gunstig effect heeft op de algehele spier- en gewrichtsfunctie.

Een combinatie van dry needling en fascia therapie kan dus zeer effectief zijn bij het behandelen van verschillende aandoeningen en klachten. Door de spanning in de spieren te verminderen en het fasciale weefsel te ontspannen, kunnen we het herstelproces versnellen en de algehele gezondheid en mobiliteit bevorderen.

Flow physics fysiotherapie groningen fascia

GEGEVENS

Flow Physics

KVK   87651475
BTW  NL004466205B58
AGB   praktijk 04021513

OPENINGSTIJDEN:

Flow physics fysiotherapie Groningen fascia behandeling

 

(+31) 06 4704 3891

info@flowphysics.nl