Flow physics fysiotherapie Groningen fascia behandeling

Wat is de 4xT methode

De 4xT methode is een nieuwe orthopedische revalidatiemethode voor een effectievere behandeling van gewrichtsklachten. Deze methode bestaat uit 4 stappen: Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Deze fysiotherapeutische aanpak combineert nieuwe manuele technieken met myofasciale release.

Stap 1: Testen. door middel van een aantal specifieke testen kijk ik waar de klacht vandaan komt en wordt de voorkeursrichting bepaald van de behandeling.

Stap 2: Trigger. Met behulp van gewrichtsmobilisatie en myofasciale technieken zorg ik ervoor dat de gewrichten, botstukken, organen, zenuwvezels, bloedvaten en het bindweefsel (fascia wat overal omheen zit) behandeld wordt.

Stap 3: Tapen. na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook die richting ingetapet.

Stap 4: Trainen. Zodra het lichaam pijnvrij is, worden specifieke en doelgerichte oefeningen mee gegeven om de resultaten te behouden.

Flow physics fysiotherapie groningen fascia behandeling
Flow physics fysiotherapie Groningen fascia behandeling

Waarom werkt de 4xT methode effectiever

De traditionele fysiotherapie gaat uit van de theorie dat spieren de botten in beweging zetten. Spieren, botten en bindweefsel worden als aparte structuren gezien en de behandeling van spieren centraal staat. Bij klachten van het bewegingsapparaat richt de traditionele fysiotherapie zich met name op de spierkracht, spierverkorting, spierlengte, spiertonus, samenwerking van spieren, spierpijn en triggerpoints in de spieren.

De 4xT Methode heeft een compleet andere kijk gebaseerd op de nieuwe anatomie. Hierbij staan niet de spieren centraal, maar de fascie. Fascie is het centrale bindweefsel dat alle botstukken, gewrichten, spieren en organen omringt en alles met elkaar verbindt. Door verklevingen van de fascie verandert de trek- en drukkracht, waardoor bewegingen afremmen, spieren verzwakken en pijn ontstaat. Via diverse 4xT protocollen testen en behandelen ik de gewrichten, waardoor niet alleen de symptomen zoals pijn, spierspanning, instabiliteit of spierzwakte worden aangepakt, maar sporen de oorzaak van de klacht op en pakken deze aan.

Bij welke klachten wordt de 4xT methode toegepast

Toepassing van deze behandeltechniek kunnen breed ingezet worden. Vooral bij gewrichtsklachten van rug, nek, schouder, elleboog, bekken, heup, knie en enkel geeft het veelal direct een positief resultaat. Mijn ervaring met de 4xT methode is dat ik vaak effect boek waar andere therapieën en medische behandeling niet verder lijken te komen. Het resultaat is dat tachtig procent van de patiënten met orthopedische klachten klachtenvrij is na een aantal behandelingen.

Flow physics fysiotherapie groningen fascia

GEGEVENS

Flow Physics

KVK   87651475
BTW  NL004466205B58
AGB   praktijk 04021513

OPENINGSTIJDEN:

Flow physics fysiotherapie Groningen fascia behandeling

 

(+31) 06 4704 3891

info@flowphysics.nl